Jak vybrat hodinky pro děti

Pokud tápete s výběrem hodinek pro děti, poradíme vám, které faktory zvážit. 

Analogové vs. digitální

Ideální je naučit děti poznávat čas pomocí klasických ručiček a čísel, proto jako první hodinky doporučujeme ty analogové. Dítěti totiž pomůžete s rozvojem vizuálních i kognitivních dovedností. Starší děti pak možná budou více bavit digitální hodinky, které mohou mít daleko více funkcí.

ice-hero-lifestyle-03

Velikost

Hodinky by měly být dostatečně malé, aby dítěti na zápěstí seděly pohodlně a nepřekážely při každodenních činnostech ve škole, ale i při sportu nebo dalších volnočasových aktivitách.

ice-hero-lifestyle-02

Materiál

Dbejte na to, aby byly hodinky vyrobeny z bezpečných materiálů, které nezpůsobí alergickou reakci nebo podráždění pokožky dítěte. Například dětské hodinky Ice-Watch mají nejčastěji pouzdro z nerezové oceli a řemínek ze silikonu. Kromě zdravotní nezávadnosti tyto materiály přinášejí i odolnost hodinek, což je v akčním dětském životě obzvláště důležité. Samozřejmostí by měla být i voděodolnost.

Bezpečnost

Hodinky by měly být bezpečné s ohledem na tvar a měly by mít dostatečně velké číslice a zřetelný kontrast, aby dítě mohlo snadno číst čas.

ice-watch_1

Funkce

Hodinky pro děti mohou mít různé funkce, jako jsou světelné displeje, budíky, stopky, fitness trackery a další. Zvažte, jaké funkce jsou pro vaše dítě nejvhodnější a zda je bude využívat. Každá funkce může hodinky prodražit a jejich ztráta pak může být velmi nepříjemná.

Design

Hodinky s motivy oblíbených postaviček z filmů nebo seriálů mohou být pro děti přitažlivé, ale zvažte také trvanlivost a praktičnost designu. Znáte to, občas se hrdinové dětí mění jak na běžícím pásu. Například některé Ice-Watch hodinky mají design inspirovaný Spider-Manem, ale vypadají nadčasově.

1791_ice-watch-hodinky-cartoon-018933

 

Chytrost

Chytré hodinky v sobě mohou mít zabudované GPS, díky kterému víte, kde se vaše dítě zrovna nachází. Některé hodinky mohou posílat i textové zprávy nebo přijímat hovory. Rozmyslete si, zda je potřeba, aby zrovna vaše dítě v hodinkách všechny tyto funkce mělo.