Benefity měděného nádobí a jak o něj pečovat

All jugs

Měděné láhve, nádoby a další nádobí Forrest & Love jsou vyrobeny z čisté mědi bez použití jakýchkoliv těžkých kovů, což potvrzují materiálové testy německých laboratoří TÜV Rheinland.

Uchovávání pitné vody v měděných nádobách je v ajurvédě prastarou technikou, která se dodnes běžně používá v indických domácnostech. A vědecké testy, které byly provedeny, její benefity potvrzují.

Copy of PHOTO-2020-04-27-12-47-46

Voda obohacená mědí se v ájurvédě nazývá Tamra Jal a je známo, že vyrovnává dóše neboli energii v těle. Kromě toho měď udržuje vodu přirozeně chladnější, než je okolní teplota.

Čistá měď činí neperlivou vodu přirozeně alkalickou zvýšením hodnoty pH. Kromě toho vykazuje čistá měď oligodynamický účinek, což znamená, že působí antibakteriálně a antimikrobiálně. Konkrétní nálezy podle laboratorních testů naznačují, že se při uchování vody v měděné láhvi zabrání výskytu bakterií jako např. E.coli.

Mj1 table set up

Hodnota mědi ve vodě z vodovodu i po jejím skladování v měděné láhvi po dobu 24 hodin byla zjištěna na 0,90 mg/l, což je daleko pod přípustnou hranicí 2,0 mg/l danou Světovou zdravotnickou organizací.

Můžete si tak být jisti, že pitná voda z láhví a nádob Forrest & Love je zcela bezpečná. Výsledky testů od TÜV Rheinland rádi poskytneme na vyžádání.

Použití měděného nádobí 

Výrobky z čisté mědi používejte pouze na neperlivou vodu. Důsledně se vyvarujte uchovávání kyselých (čaje, džusy, atd.), sycených nápojů nebo jakýchkoliv jiných tekutin. Skladovat tekutinu v nich můžete až 12 hodin. 

Pouze hrnky Moscow Mule a hrnek TE3 jsou opatřeny povrchovou úpravou z nerezové oceli, a tak se dají použít na džusy nebo míchané nápoje.

Moscow Mule Christmas Theme 2

Péče a čištění měděného nádobí

Před prvním použitím dobře opláchněte.

Myjte ručně, ne v myčce na nádobí.

Výrobek může obsahovat stopy ručního řemesla jako např. drobné skvrnky, neboť každý je originál. Měď je měkký kov a může se časem mírně deformovat. Zacházejte s výrobky jemně.

FL_D3_2

Vnitřní povrch může být přirozeně po čase kvůli oxidaci tmavší a může vykazovat nepravidelné nebo tmavé vzory, což ale nemá vliv na kvalitu vody. Pokud se v láhvi objeví skvrny, umyjte je jemnou kyselinou citrónovou nebo práškem na odstranění vodního kamene.

Zvnějšku myjte nádobí pouze čistou vodou a jemným saponátem, abrazivní prostředky mohou výrobek poškodit.

Podrobné video s tipy na čištění a další informace najdete na stránkách výrobce.

Nenechte si ujít ani unikátní škrabku na jazyk, měděnou destičku a klíč, produkty, které vás ochrání před bakteriemi.